SasuSaku Love Forum
Bine ai venit la noi pe forum! Conecteaza-te sau creeaza-ti un cont! 
AcasaAcasa  PortalPortal  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Death Note

In jos 
AutorMesaj
Dany xD
Membru
avatar

masculin
Leu
Mesaje : 130
Puncte : 162
Data nasterii : 23/07/1995
Data de inscriere : 27/10/2012
Varsta : 23
Localizare : pe net 8-)

MesajSubiect: Death Note   Dum Dec 02, 2012 3:12 am


Death Note (デスノート Desu Nōto) este o serie manga creată de Tsugumi Ohba şi Takeshi Obata. Seria gravitează în jurul unui student de liceu care descoperă un carnet cu puteri supranaturale care îi oferă abilitatea de a omorî pe orice al cărui nume este scris în el. Intriga constă în încercarea lui de a crea şi a conduce o lume fără rău folosind carnetul.

Death Note a fost prima dată publicat de editura Shueisha în revista manga Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, cu 108 capitole în total. Seria a fost publicată în întregime în 12 volume în Japonia și America de Nord. Seria a fost adaptată în filme (live-action) lansate în Japonia pe 17 iunie, 2006, respectiv 3 noiembrie, 2006, şi o serie anime difuzată în Japonia din 3 octombrie, 2006 până pe 26 iunie, 2007. De asemenea, un roman bazat pe serie, scris de Nisio Isin, a fost lansat în Japonia pe 1 august, 2006.

Subiectul

Light Yagami este un tânăr inteligent care este nemulţumit de crimele şi corupţia din lume. Viața lui se schimbă drastic când descoperă un carnet misterios, cunoscut ca "Death Note". Instrucțiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este la început șceptic de autenticitatea acestuia, dar după o vreme, realizează că Death Note este real. După ce se întâlnește cu vechiul proprietar al caietului, un shinigami numit Ryuk, Light încearcă să devină "Dumnezeul noii lumi" omorându-i pe toți cei care îi credea răi şi pe toțţi cei care îi stăteau în cale.

După scurtă vreme, numărul mare de morţi inexplicabile ale criminalilor atrage atenţia Interpol-ului şi a unui detectiv misterios cunoscut ca "L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public "Kira" (derivat din pronunția cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L îi va fi cel mai mare obstacol şi astfel începe un "joc de-a şoarecele şi pisica" între cei doi.

Personaje

Personaje principale

Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito) /Kira

Light este protagonistul seriei Death Note şi un tânăr foarte inteligent, dar plictisit şi îngreţoşat de natura oamenilor, care găseşte din pură şansă caietul lăsat de Ryuk să cadă în lumea oamenilor, cu care descoperă că poate omorî orice om al cărui nume îl scrie în acesta. Este cunoscut de asemenea de fanii care preferă pronunţia literală a numelui său ca Raito.

Odată aflat în posesia carnetului, decide a curăţa lumea de sufletele impure şi care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puşin păstrarea stării actuale de putrefacşie. Astfel, atrage atenţia lui L, un detectiv renumit, şi încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el şi pretinzând că va ajuta investigaţia, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privinţa lui.

L /L Lawliet (エル・ローライト, Eru Rōraito) /Hideki Ryuga (流河 旱樹, Ryūga Hideki) /Ryuzaki (竜崎, Ryūzaki) /Eraldo Coil /Danuve

Cunoscut în general ca L, acesta este considerat cel mai bun detectiv din lume şi preia investigaţia asupra lui Kira de la şirul crimelor. Îl suspectează de la început pe Light, şi decide să participe la universitatea frecventată de Light, folosind numele de Hideki Ryuga pentru scopul de a investiga. Cere ca forţele de ordine să îi spună Ryuuzaki, pentru a menţine discreţia. Iniţial, se disimulează şi îşi maschează puterile de deducere şi prevedere. Are unele ticuri, preferînd să stea pe vine şi nu direct jos, mănîncă numai dulciuri şi ţine obiectele cu delicateţe. L a locuit în Anglia 5 ani şi în timpul acesta a devenit campion la tenis pentru tineret. L ia în secret şi identitatea următorilor doi detectivi recunoscuţi în mod global, Eraldo Coil şi respectiv Deneuve, ceea ce doar el şi echipa de investigare a lui Kira ştiu.

L l-a suspectat mai tot timpul pe Light de faptul că ar fi fost Kira, dar nu îl putea acuza fără dovezi concrete. Chiar şi când teoria i s-a dovedit incorectă şi când Light nu mai avea memoriile acţiunilor sale ca Kira şi a colaborat în mod corect cu investigaţia, L l-a suspectat în continuare, însă L nu va reuşi să dovedească vinovăţia lui Light.

Într-o scenă aparte, afirmă că niciodată nu şi-a dorit ca Light să fi fost Kira şi că a fost cea mai apropiată persoană de a fi prietenul său, însă există posibilitatea să fi făcut parte din jocul psihologic de până atunci dintre cei doi.

Misa Amane(弥 海砂, Amane Misa)/Misa Misa

O fată îndrăgostită de Kira, Misa este un idol al Japoniei şi tinde să poarte haine de stiluri diferite, depinzând de activitate. Este imatură şi se referă la ea la persoana a treia pentru a părea drăguţă. Misa este complet devotată lui Light şi menţionează că s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Light o vede totuşi doar ca o unealtă în planurile lui datorită Death Note-ului pe care aceasta îl posedă şi a târgului pe care l-a făcut pentru ochii de Shinigami. Misa îi este aşa de devotată fiindcă ucigaşul părinţilor ei a fost executat de Kira.

În serie, intră în acţiune ca al doilea Kira, înainte de a se duce să-l întîlnească pe Light. Deşi perspicace uneori, face greşeli destul de mari, sau pur şi simplu nu este la nivelul lui L, astfel încât, în curând devine ţinta suspiciunilor lui alături de Light şi ajunge să fie prinsă şi interogată brutal. Devotamentul ei se dovedeşte însă a fi impresionant, necedând şi mai mult decât atât, ajungând să-i ceară Shinigami-ului care i-a adus carnetul cu care ucidea până atunci, să o omoare pentru a scăpa de durere şi de a nu risca să-şi slăbească rezistenţa şi să înceapă să vorbească. In film mai apare un nou persanaj Sara Bryan cea mai buna prietena a Misei. Impreuna descopera noi puteri si ii distrug pe cei rai.

Mello, Mihael Keehl(メロ, Mero, Mihaeru Keru)

Mello a fost un orfan care a crescut cu Near în adăpostul lui Watari pentru copii înzestraţi. Asemenea lui Near, Mello este unu dintre candidaţii pentru a deveni succesorul lui L. Asemenea lui L, lui Mello îi plac dulciurile, adesea fiind vazut mâncând ciocolată. Mello de obicei poartă haine de piele, spre deosebire de Near şi L.

Near, Nate River (ニア, Nia, Neito Riba)

Near este candidatul principal pentru a deveni succesorul lui L şi îşi spune N în timpul investigaţiei. Acesta se aseamănă cu L în multe privințe cum ar felul în care lui L îi place să se joace cu lucruri ca furculițe şi cuburi de zahăr, fiind prezentat adesea jucându-se cu părul sau cu jucării. Near, de asemenea, stă aşezat într-un fel mai ciudat, asemanator lui L dar cu mici diferenţe. După ce îi propune lui Mello să-şi alăture forţele să lupte împotriva lui Kira, iar acesta îl refuză, Near obţine sprijinul Guvernului Statelor Unite şi creeaza SPK (Provizia Special pentru Kira), o organizatie formata din 4 membrii (Inclusiv Near) menita sa-l gaseasca si sa-l condamne pe Kira.

Personaje secundare

Teru Mikami(魅上 照, Mikami Teru)

Mikami a fost ales de către Light ca fiind al patrulea Kira, după ce Light a decis că este prea periculos să ţină carnetul aproape de el sau de Misa, atâta timp cât erau sub supravegherea lui Aizawa şi lui Mogi. Mare suporter al lui Kira, Mikami împarte multe idealuri, gânduri şi priorităţi cu Kira, şi este extaziat când descoperă că, Kira, idolul lui, l-a ales pe el.

Soichiro Yagami(夜神 総一郎, Yagami Sōichirō)

Tatăl lui Light şi ofiţer de poliţie, acesta conduce echipa de investigaţii în cazul Kira. Când L începe să-l bănuiască pe Light ca fiind Kira, acesta refuză să creadă acest lucru şi într-un final moare, necrezându-l. Soichiro este tipul poliţistului cinstit cu un simţ dezvoltat al justiţiei.

Hirokazu Ukita(宇生田 広数, Ukita Hirokazu)

Membru al echipei de investigaţii în cazul Kira, este descris ca fiind "tânăr" şi "curajos" şi un mare fumător. Când Misa forţează Sakura TV să transmită un mesaj, dându-se Kira, Ukita se grăbeşte spre postul de televiziune, dar este omorât de ea.

Kanzo Mogi(模木 完造, Mogi Kanzō)

Acesta este unul din cei mai dedicaţi membri ai echipei de investigaţii, dar şi unul dintre cei mai reţinuţi. Mogi vorbeşte rareori, nici chiar atunci când cineva îi prezintă o idee cu care este de acord. Acesta se foloseşte de numele de Kanichi Moji (模地 幹一, Moji Kan'ichi) pentru a-şi proteja identitatea.

Shuichi Aizawa(相沢 周市, Aizawa Shūichi)

Folosind numele fals de Aihara (相原) pentru a-şi proteja identiatea, acesta este primul care, după moartea lui L, îl suspectează pe Light să fie Kira şi apoi contribuie la combaterea lui, devenind şeful echipei de investigaţii.

Touta Matsuda (松田 桃太, Matsuda Tōta)

Acesta este cel mai tânăr membru al echipei de investigaţii. Entuziasmul lui nu poate fi comparat cu al niciunui alt membru din echipa, dar lipsa sa de experienţă este câteodată dăunătoare investigaţiei. Lucrând cu foarte mulţi poliţişti talentaţi, Matsuda a dezvoltat un complex de inferioritate, iar mulţi se simt iritaţi din cauza comportamentului său.

Matt (Matto) al carui nume real este Mairu Jīvasu.

Este asociatul lui Mello si posibil al treilea succesor al lui L. Matt este introdus in ep. 32 al animeului. Este un tanar de 19 ani deseori fiind vazut cu un Nintendo DS in mana sau fumand o tigara.

Shinigami

Ryuk (リューク, Ryūku)

Ryuk este Shinigami-ul care scapă un Death Note în tărâmul oamenilor, ulterior descoperit de Light. Este dezvăluit că Ryuk a făcut-o intenţionat din plictiseală, fiindcă nu prea avea ce face în lumea Shinigami-lor. Ryuk are o plăcere mare pentru mere şi trece printr-un gen de sevraj dacă nu mănâncă vreunul mult timp. Spune că merele sunt pentru Shinigami ca ţigările şi băutura pentru oameni. Se pare că deasemenea îi plac jocurile video. Mai menţionează că este sfios pe lângă fete. Pentru un timp, este Shinigami-ul personal a lui Mikami.

Rem (レム Remu)

Rem este un Shinigami care-i dă Death Note-ul lui Misei. Spre deosebire de Ryuk, care priveşte oamenii cu amuzament, Rem are grijă şi chiar o asistă pe Misa. Chiar motivul lui de a ajunge în lumea oamenilor este această fată, pentru care aruncă Death Note-ul shinigami-ului care a murit pentru ea lângă aceasta, ghidând-o şi ajutând-o pe parcursul anime-ului. Forma lui fizică este foarte scheletică, cu mâini lungi, asemănătoare şirei spinării.

Sidoh (シドウ, Shidō)

Cel de-al treilea Shinigami văzut în lumea oamenilor şi originalul proprietar al carnetului pe care Ryuk l-a scăpat la începutul seriei. Iniţial, după intrarea în lumea oamenilor, acesta îl urmează pe Ryuk pentru a primi înapoi carnetul.

Carnetul morţii

În lipsa unor traduceri oficiale în limba română, ne vom referi la "Death Note" în traducere ca şi "Caietul morţii" sau "Carnetul morţii", nume folosite de traducătorii şi fan-subb-urile româneşti. Acesta este descris, în cel mai simplu mod, în primele apariţii din serie, ca o unealtă a shinigami-lor de a ucide oameni, pentru a le lua timpul rămas de trăit în favoarea lor, astfel conferindu-le acestor fiinţe viaţă aproape nelimitată. Odată căzut în lumea umană însă, aparţine celui ce pune mâna pe el primul, iar Shinigami-ul răspunzător de caiet este obligat să stea lângă deţinătorul uman până carnetul este distrus sau umplut, moment în care numele deţinătorului uman va fi trecut într-un alt carnet de Shinigami-ul care i-a fost aproape.

Carnetul are câteva zeci de reguli, unele necunoscute chiar de Shinigami înşişi, dar descoperite pe parcurs de Light prin teste mai mult sau mai puţin complicate. Ryuk scrie o parte din ele pe carnet, probabil doar cele cunoscute de el, sau cele pe care le consideră mai importante, în engleză, limbă pe care o consideră universal inteligibilă de oameni, pentru a fi sigur că note-ul va fi folosit:

  • Omul al cărui nume va fi scris în acest carnet va muri.
    Efectul caietului nu va acţiona dacă cel ce scrie numele nu are faţa acelei persoane în capul lui/ei. Astfel, oamenii ce împart acelaşi nume cu victima intenţionată nu vor fi afectaţi.
    Dacă va fi scrisă cauza morţii în 40 de secunde de la scrierea numelui, aceasta va fi valabilă.
    Dacă nu va fi scrisă nici o cauză a morţii, persoana va muri de un simplu atac de cord.
    După scrierea numelui şi cauzei morţii, detaliile morţii ar trebui scrise la 6 minute şi 40 de secunde după acestea.


Manga

Death Note a fost iniţial publicat de editura Shueisha în Weekly Shōnen Jump din decembrie 2003 până în mai 2006, având în total 108 capitole. Mai târziu, capitolele au fost strânse în 12 volume. Un al 13-lea volum a fost lansat, intitulat "Death Note-How to read" care elucida unele mistere cum ar fi destinele unor personaje. Într-un final, "Death Note" a fost licenţiat pentru publicaţia Nord Americană Viz-Media, iar primul volum în limba engleză a fost lansat pe 4 octombrie 2005. "Death Note" a mai fost tradus în multe alte limbi, incluzând engleză, germană, chineză, portugheză şi spaniolă.

La momentul de faţă, "Death Note" a fost vândut în aproape 20 de milioane de exemplare în Japonia, iar în 2006 a fost nominalizat "Cea mai bună Manga" la American Anime Awards.

Romanul

Nisio Isin a scris un roman adaptat după serie, numit "Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Cases". Romanul prezintă povestea primei întâlniri a lui L cu Naomi Misora în Los Angeles, menţionată în volumul 2 din manga. Înafară de personalitatea lui Naomi, romanul se concentrează asupra felului în care sistemul de genii L, Mello şi Near, lucrează. Viz a lansat romanul în engleză pe 19 februarie 2008.

Anime

Anime-ul Death Note, regizat de Tetsurō Araki şi animat de firma Madhouse, şi-a început apariţia în Japonia pe 3 octombrie 2006, având în total 37 de episoade. În contrast cu filmele, seria anime urmăreşte povestea din manga îndeaproare şi cu doar câteva schimbări minore la fizionomia personajelor, adaptate de Masaru Kitao, şi la ordinea întâmplărilor, ca şi unele scene adiţionale ce nu apar în manga. De asemenea, este situat în anul 2007 şi nu în 2003 ca în manga.

"Death Note Rewrite: The Visualizing God" ("Death Note Riraito · Genshisuru Kami" DEATH NOTE リライト・幻視する神) după numele original, este un episod special din Death Note ce a fost difuzat iniţial în data de 31 august, 2007 care durează două ore şi realizează în acest interval un rezumat al anime-ului şi întâmplările prin care a trecut Light, prin viziunea lui Ryuk. Începutul este plasat, asemenea anime-ului, în lumea Shinigami-lor, însă de data aceasta după întâmplările ce l-au implicat pe Ryuk. Astfel, un shinigami tânăr şi curios şi cu acelaşi chef de viață debordant ca a lui Ryuk îl caută pe acesta din urmă deoarece ajunseseră la el informaţii despre întâmplările prin care a trecut în lumea umană. Găsindu-l în cele din urmă, ni se prezintă un Ryuk aparent mai bătrân, care este pregătit să-i ţină poveţi curiosului său fan. Începe prin a spune că oamenii prin sinea lor sunt plictisitori, însă unul anume, Light, care a dorit să-şi realizeze cu ajutorul Death Note-ului un statut de zeitate a fost destul de interesant. Astfel, începe povestea, cu scene concentrate şi uneori săriri peste unele aspecte ale poveştii, cât şi dezvoltarea uneori necronologică a evenimentelor şi introducerea unor scene noi, neprezente în anime.Death,
To Your little,
Precious,
Heart...
This is the scene,
Where you depart.
No one will hear,
Your final words;
I'm a life taker,
I'm a Heart breaker...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Ayumi Uchiha
Membrii Premianti
avatar

feminin
Sagetator
Mesaje : 24
Puncte : 27
Data nasterii : 21/12/1997
Data de inscriere : 28/10/2012
Varsta : 20
Stare de spirit : Unde te astepti mai putin >:)

MesajSubiect: Re: Death Note   Dum Dec 02, 2012 10:01 pm

Ador acest anime, l-am vazut si eu de multe ori si inca as vrea sa-l revad. Cel mai mult mi-a placut competitia dintre Light si Ryuzaki, insa dupa ce a murit el, Near i-a luat locul si l-a demascat.
Locked in prison with no escape,
keeping track of long lost days.
Where will my weary soul reside,
when there is nothing left inside.Who will want my painful soul,
whoose actions made of me a fool.
Can I ever live with myself,
or in eternal darkness dwell,

Can the light of truth free me,
or all alone I ever be.
The fate of my life is long gone,
for I have done too much wrong.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Niki~Piki~Riki
Membru
avatar

feminin
Varsator
Mesaje : 28
Puncte : 32
Data nasterii : 04/02/2000
Data de inscriere : 09/12/2012
Varsta : 18
Localizare : Judetul Giurgiu, comuna Valea Dragului
Stare de spirit : Esti roman mah, si uneori te doare al d***u . Cand nu te regasesti in Creanga ci in Nimeni Altu'

MesajSubiect: Re: Death Note   Dum Dec 09, 2012 5:12 am

Yoi!
Mi-a placut mult Death Note :X:X:X:X:X:X
Finalul a fost cam trist, dar frumos :*:*:*
Episodul pe care l-am detestat, la care am plans a fost cel in care L a murit :(((((((
Descrierea pe care ai facut-o a fost..
WoW
Cam atat am de spus...
♦️ I never meant to be the one Who kept you from the dark But now I know my wounds are sewn Because of who you are I will take this burden on And become the holy one But remember I am human And I’m bound to sing this song So hear my voice, remind you not to bleed I am here ♦️


Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Axy
Critic forum
Critic forum
avatar

masculin
Mesaje : 5
Puncte : 5
Data de inscriere : 14/12/2012

MesajSubiect: Re: Death Note   Joi Dec 20, 2012 5:41 am

Eu anime-ului i-as da.., un 9...., mai mult nu merita.., parerea mea..
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Death Note   

Sus In jos
 
Death Note
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Cearta, pedeapsa, recompensa, promisiuni???

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SasuSaku Love Forum :: Anime :: Anime-urile voastre preferate-
Mergi direct la: